Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 374

Kcal / portion: 387

GBR (GI) / port: 8
Recept: 4648 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Om smörkräm > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Smält smör. Häll i mjölk. Blanda ner i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna. Blanda samman alltsammans. Rör om försiktigt. Fyll i muffinsformar.
- Baka i cirka 17 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Topping: Smält smör. Blanda med övriga ingredienser till toppingen. Bred på muffinsen. Garnera med lite pärlsocker. Om toppingen blir lite för tunn tillsätt lite mer florsocker.
Kockens kommentar
Godaste topping får man med så kallad ganache. Läs mer > Ganache, chokladkräm. Se recept via länk nedan. Kan också toppas med smörkräm. Läs mer > Om smörkräm.
Passar till
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk