Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 562

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2249 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så bräseras kyckling > Äts ej
Om ris > Äts ej
Om kreolköket > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kronfågel
Tillagning (25 min )
- Skiva chorizo. Skala och skiva rödlök. Skala och finhacka vitlök. Skär romanesco i buketter. Skär paprika och selleri i mindre bitar, men spara toppen på sellerin till garnering. Skålla (lägg i kokande vatten, skölj sedan i kallt vatten), skala och klyfta tomater.
- Dela kycklingfiléer på längden. Krydda och lättstek dem försiktig i olja. Lägg över till gryta.
- Stek sedan chorizo med grönsaker och vitlök. Tillsätt alltsammans i grytan. Låt puttra samman en stund utan att grönsakerna förlorar sin spänst.
- Rör ner räkor. Låt allt bli varmt. Smaka av med kryddor. Servera genast med bröd till. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Jambalaya är en klassisk rätt från kreolköken i Louisiana, USA. Kreol är en beteckning som uppstått i mötet mellan olika språk och kulturer med koppling till kolonialism. Bland annat avses ättlingar till slavar med en vit förälder i södra USA, särskilt i Louisiana. Läs mer > Om kreolköket.Alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel