Kyckling jambalaya med romanesco
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så bräseras kyckling >

 

 

Om ris >

 

 

Om kreolköket >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kyckling jambalaya med romanesco

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 562

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2249 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 536 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bräseras kyckling > Äts ej

Om ris > Äts ej

Om kreolköket > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (25 min )

  1. Skiva chorizo. Skala och skiva rödlök. Skala och finhacka vitlök. Skär romanesco i buketter. Skär paprika och selleri i mindre bitar, men spara toppen på sellerin till garnering. Skålla (lägg i kokande vatten, skölj sedan i kallt vatten), skala och klyfta tomater.
  2. Dela kycklingfiléer på längden. Krydda och lättstek dem försiktig i olja. Lägg över till gryta.
  3. Stek sedan chorizo med grönsaker och vitlök. Tillsätt alltsammans i grytan. Låt puttra samman en stund utan att grönsakerna förlorar sin spänst.
  4. Rör ner räkor. Låt allt bli varmt. Smaka av med kryddor. Servera genast med bröd till. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Jambalaya är en klassisk rätt från kreolköken i Louisiana, USA. Kreol är en beteckning som uppstått i mötet mellan olika språk och kulturer med koppling till kolonialism. Bland annat avses ättlingar till slavar med en vit förälder i södra USA, särskilt i Louisiana. Läs mer > Om kreolköket.

Alternativ

Feng zhua

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem