Feng zhua, bräserad kyckling i ostronsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Feng zhua, bräserad kyckling i ostronsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 548 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och strimla ingefära och vitlök. Skiva chili. Torka av kycklingdelar.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Fräs kycklingen i olja till fin färg i en het stek- eller wokpanna.
  4. Tillsätt ingefära, vitlök och hälften av chilin och låt det steka en stund. Slå på ostronsås, sesamolja och vatten så det precis täcker. Lägg på ett lock och låt sjud i cirka 30 minuter.
  5. Tag av locket. Låt vätskan koka ihop. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Häll upp i skålar. Garnera med resten av chilin, koriander och sesamfrön.

Kockens kommentar

Feng zhua ("fågel Fenixs klor") är en kinesisk rätt som består av kycklingfötter. Ytskinnet avlägnas och fötterna, som består av skinn och brosk, friteras. De äts som snacks, i soppa eller som huvudrätt. Kycklingfötter serveras i många asiatiska länder, liksom i Västindien. Fötterna i detta recept har ersatts med andra kycklingdelar. Vill man efterlikna originalet passar kycklingvingar bäst.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem