
Feng zhua, bräserad kyckling i ostronsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och strimla ingefära och vitlök. Skiva chili. Torka av kycklingdelar.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs kycklingen i olja till fin färg i en het stek- eller wokpanna.
- Tillsätt ingefära, vitlök och hälften av chilin och låt det steka en stund. Slå på ostronsås, sesamolja och vatten så det precis täcker. Lägg på ett lock och låt sjud i cirka 30 minuter.
- Tag av locket. Låt vätskan koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp i skålar. Garnera med resten av chilin, koriander och sesamfrön.
Kockens kommentar
Feng zhua ("fågel Fenixs klor") är en kinesisk rätt som består av kycklingfötter. Ytskinnet avlägnas och fötterna, som består av skinn och brosk, friteras. De äts som snacks, i soppa eller som huvudrätt. Kycklingfötter serveras i många asiatiska länder, liksom i Västindien. Fötterna i detta recept har ersatts med andra kycklingdelar. Vill man efterlikna originalet passar kycklingvingar bäst.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel