
Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2108 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (3 tim )
- Skala lök och morötter. Skär lök, selleri och morötter i mindre bitar.
- Lägg revbenen i en kastrull. Spola med lite kallt vatten i 5 minuter.
- Lägg i grönsakerna. Fyll upp med vatten så det täcker. Sätt på spisen. Koka upp. Koka tills köttet känns mört, 2-3 timmar. Ta upp köttet. Sila vätskan.
- Tillbehör: Skala alla rotsaker och skär i bitar. Koka i buljongen från revbenen. Slå i grädde. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena.
Kockens kommentar
Revbensspjäll är bra för man får väldigt mycket smak för lite pengar, lägg till rotsaker som inte kostar något och så gott blir det här en trevlig middag.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men mycket av fettet (30-40%) rinner ut när det kokas. Motsvarar cirka 5% av totalvikten. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv