
Ugnslagad fläsklägg med surkål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2305 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas fläsklägg > Äts ej
Så knapersteks svål > Äts ej
Om surkål > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 5 tim )
- Sätt ugnen på 130°C.
- Kött: Lägg fläsklägg i en bunke. Ställ under vattenkranen. Spola i kallt vatten i 5 minuter.
- Lägg över på galler med plåt under. Sätt in i ugnen i 3-5 timmar, tills köttet lätt lossar från benet.
- Tillbehör: Skala och koka potatis.
- Häll surkål i en kastrull. Slå på vatten tillsammans med enbär och lagerblad. Låt småkoka i 10 minuter. Rör om.
- Servera med en god senap.
Kockens kommentar
Färsk eller rimmad fläsklägg kan kokas, bräseras, ugnslagas, grillas eller rökas (läs mer > Så lagas fläsklägg). För knaperstekt svål, se > Så knapersteks svål.Vikt och näring: Svålen är inte medräknad i portionsvikt och inte heller i näringsberäkningen. Äts även svålen ökar portionsvikten med ~80 gram (= 488g) och energimängden med ~225 Kcal (= 634 Kcal) per portion. Om man i stället undviker både svål och ytligt fett så blir portionsvikten cirka ~340 gram vilket är en låg portionsvikt och energimängden knappt 185 Kcal per portion, vilket är ett mycket lågt energiintag.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv