Ugnslagad fläsklägg med surkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas fläsklägg >

 

 

Så knapersteks svål >

 

 

Om surkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnslagad fläsklägg med surkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2305 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 432 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas fläsklägg > Äts ej

Så knapersteks svål > Äts ej

Om surkål > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 5 tim )

  1. Sätt ugnen på 130°C.
  2. Kött: Lägg fläsklägg i en bunke. Ställ under vattenkranen. Spola i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Lägg över på galler med plåt under. Sätt in i ugnen i 3-5 timmar, tills köttet lätt lossar från benet.
  4. Tillbehör: Skala och koka potatis.
  5. Häll surkål i en kastrull. Slå på vatten tillsammans med enbär och lagerblad. Låt småkoka i 10 minuter. Rör om.
  6. Servera med en god senap.

Kockens kommentar

Färsk eller rimmad fläsklägg kan kokas, bräseras, ugnslagas, grillas eller rökas (läs mer > Så lagas fläsklägg). För knaperstekt svål, se > Så knapersteks svål.

Vikt och näring: Svålen är inte medräknad i portions­vikt och inte heller i näringsberäkningen. Äts även svålen ökar portionsvikten med ~80 gram (= 488g) och energimängden med ~225 Kcal (= 634 Kcal) per portion. Om man i stället undviker både svål och ytligt fett så blir portionsvikten cirka ~340 gram vilket är en låg portionsvikt och energimängden knappt 185 Kcal per portion, vilket är ett mycket lågt energiintag.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem