
Hemlagad korvstoppad bratwurst
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 1136

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4546 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 15%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Grillpanna > Äts ej
Om korv, tillverkning > Äts ej
Om bratwurst > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim + 2 tim )
- Värm mjölk med buljongtärningar tills buljongen har löst sig. Ställ in i frysen. När det har fryst krossa den. Dela upp buljongmjölken och saltet så det finns med i varje omgång du mixar.
- Mal kött och fläsk grovt var för sig i separata kärl. Håll det kallt hela tiden.
- Mixa kalvköttet i en assistent med knivar tillsammans med fryst mjölkbuljong och salt. Kan du inte mixa hela mängden kör lite i taget.
- Mixa sidfläsket med frusen buljongmjölk och salt. Sidfläsket mixas sist då det lätt smetar och inte binder isen lika bra som kalvköttet.
- Blanda kött, fläsk, ägg och övriga ingredienser väl.
- Stoppa smeten i svinfjälster 28-30 millimeter tjocka. Knyt av fina ”brattisar” på 15-18 centimeters längd.
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i korvarna när det kokar. Nu ska korvarna ligga i vattnet cirka 20 minuter och det får inte koka, då spricker korvarna. Kyl därefter korvarna med rinnande, iskallt vatten. Nu kan korven frysas eller sparas i kylskåpet några dagar.
- Stek: Snitta några snitt på varje sida av korven. Stek eller grilla. Servera gärna med surkål.
Kockens kommentar
Korv som inte saltats ordentligt kan bli livsfarliga bakteriehärdar vid långvarig förvaring. Läs mer och om saltning av kött > Så saltas, rimmas kött. Läs mer om korvtillverkning, se > Om korv.Begreppet "bratwurst" preciserades till innehåll, vikt, längd och tjocklek första gången av Nürnbergs stad år 1313 (läs mer >Nürnberger Rostbratwurst), som är känd för Tysklands strängaste renhetsbestämmelser. Läs mer > Om bratwurst.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv