Hemlagad korvstoppad bratwurst
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grillpanna >

 

 

Om korv, tillverkning >

 

 

Om bratwurst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad korvstoppad bratwurst

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 1136

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4546 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 15%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 512 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Grillpanna > Äts ej

Om korv, tillverkning > Äts ej

Om bratwurst > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Värm mjölk med buljongtärningar tills buljongen har löst sig. Ställ in i frysen. När det har fryst krossa den. Dela upp buljongmjölken och saltet så det finns med i varje omgång du mixar.
  2. Mal kött och fläsk grovt var för sig i separata kärl. Håll det kallt hela tiden.
  3. Mixa kalvköttet i en assistent med knivar tillsammans med fryst mjölkbuljong och salt. Kan du inte mixa hela mängden kör lite i taget.
  4. Mixa sidfläsket med frusen buljongmjölk och salt. Sidfläsket mixas sist då det lätt smetar och inte binder isen lika bra som kalvköttet.
  5. Blanda kött, fläsk, ägg och övriga ingredienser väl.
  6. Stoppa smeten i svinfjälster 28-30 millimeter tjocka. Knyt av fina ”brattisar” på 15-18 centimeters längd.
  7. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i korvarna när det kokar. Nu ska korvarna ligga i vattnet cirka 20 minuter och det får inte koka, då spricker korvarna. Kyl därefter korvarna med rinnande, iskallt vatten. Nu kan korven frysas eller sparas i kylskåpet några dagar. 
  8. Stek: Snitta några snitt på varje sida av korven. Stek eller grilla. Servera gärna med surkål.

Kockens kommentar

Korv som inte saltats ordentligt kan bli livsfarliga bakteriehärdar vid långvarig förvaring. Läs mer och om saltning av kött > Så saltas, rimmas kött. Läs mer om korvtillverkning, se > Om korv.

Begreppet "bratwurst" preciserades till innehåll, vikt, längd och tjocklek första gången av Nürnbergs stad år 1313 (läs mer >Nürnberger Rostbratwurst), som är känd för Tysklands strängaste renhetsbestämmelser. Läs mer > Om bratwurst.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem