
Kassler med svarta bönor, tomat och gremolatakeso
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2310 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Persilja 0.5 kruka 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Tärna aubergin, cirka 1x1 cm. Salta. Låt stå i 10 minuter.
- Riv skal på citron. Finhacka vitlök och persilja. Blanda med keso. Smaka av med salt och peppar.
- Dela tomater. Hetta upp en stekpanna. Stek auberginen så den får färg. Blanda i tomaterna och bönor.
- Rör ihop olja och vinäger. Häll i pannan och låt allt bli varmt.
- Skiva kassler. Stek hastigt i smör. Servera.
Kockens kommentar
Kassler är lättsaltad benfri kotlettrad ("ytterfilé") av gris, som varmröks i hög fuktighet i 65-70°C. Namngivet i slutet av 1800-talet efter staden Cassel i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv