Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 344
            Kcal / portion: 207
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 4135 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 17%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Förvärm ugnen på 175°C. 
 - Deg: Rör smör, socker och farinsocker mjukt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
 - Blanda lingonsylt med glögg och crème fraiche. Rör ner den i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner det. Rör om ordentligt. 
 - Grädda: Häll smeten i formar. Baka i 20 minuter. Låt svalna.
 - Blanda florsocker och lite vatten. Spritsa på. Garnera eventuellt med sockerkulör.
 
Kockens kommentar
Det finns granformade silikonformar.
Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk