Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 344

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4135 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 17%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Deg: Rör smör, socker och farinsocker mjukt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Blanda lingonsylt med glögg och crème fraiche. Rör ner den i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner det. Rör om ordentligt.
- Grädda: Häll smeten i formar. Baka i 20 minuter. Låt svalna.
- Blanda florsocker och lite vatten. Spritsa på. Garnera eventuellt med sockerkulör.
Kockens kommentar
Det finns granformade silikonformar.
Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk