Kanelkringlor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kringlor: 20

Kockskolan:

 

Om kringlor >

 

 

Om vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kanelkringlor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 495

Kcal / portion: 126

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2515 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 34%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 25 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kringlor > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt grädde, kanel och mjöl. Arbeta samman till en deg.
  3. Rulla längder. Skär i bitar. Forma till kringlor.
  4. Pensla med vatten. Strö över flagad mandel.
  5. Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.
  6. Låt kallna på galler.

Kockens kommentar

Kringlor är enligt Svenska Akademien "ett finare bakverk i form av en dubbel båge vars ändar korsar varandra och bildar öglor". Dock kallas även ringar och 8:or ibland för kringlor. Begreppet kringla från Island = ring. Läs mer > Om kringlor.

Alternativ

Smålandskringlor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem