Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 495
            Kcal / portion: 126
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 2515 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 34%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kringlor > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Rör ihop smör och socker. Tillsätt grädde, kanel och mjöl. Arbeta samman till en deg.
 - Rulla längder. Skär i bitar. Forma till kringlor.
 - Pensla med vatten. Strö över flagad mandel.
 - Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.
 - Låt kallna på galler.
 
Kockens kommentar
Kringlor är enligt Svenska Akademien "ett finare bakverk i form av en dubbel båge vars ändar korsar varandra och bildar öglor". Dock kallas även ringar och 8:or ibland för kringlor. Begreppet kringla från Island = ring. Läs mer > Om kringlor.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk