Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 495

Kcal / portion: 126

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2515 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 34%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kringlor > Äts ej
Om vetebullar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör ihop smör och socker. Tillsätt grädde, kanel och mjöl. Arbeta samman till en deg.
- Rulla längder. Skär i bitar. Forma till kringlor.
- Pensla med vatten. Strö över flagad mandel.
- Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.
- Låt kallna på galler.
Kockens kommentar
Kringlor är enligt Svenska Akademien "ett finare bakverk i form av en dubbel båge vars ändar korsar varandra och bildar öglor". Dock kallas även ringar och 8:or ibland för kringlor. Begreppet kringla från Island = ring. Läs mer > Om kringlor.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk