Chokladtryffel med nougat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 20

Om nougat >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Kuljärn, kulskärare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladtryffel med nougat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 488

Kcal / portion: 158

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3157 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 34%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 32 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om nougat > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Kuljärn, kulskärare > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 8 tim )

  1. Finhacka choklad. Lägg choklad och nougat i en skål.
  2. Koka upp grädde med honung. Slå den varma grädden över choklad-nougaten. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Tillsätt smör och rör om.
  3. Plasta över bunken. Låt vila minst 3 timmar, helst över natten.
  4. Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna.
  5. Garnering: Smält mörk choklad. Tag lite choklad på händerna och rulla tryfflarna så de blir täckta av choklad. Rulla i kakao. Alternativt rulla direkt i kakaon.

Kockens kommentar

Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Läs mer > Om ganache.

Tillhörande recept

Ganache, chokladkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem