
Karamelliserade popcorn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 483

Kcal / portion: 1802

GBR (GI) / port: 74
Recept: 1802 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 23%
Kolhydrater: 63%
Fibrer: 6%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Strösocker 2.0 dl 42%
Smör normalsaltat 75.0 gram 30%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Poppa popcorn i en stor kastrull. Salta.
- Häll socker i en vid tjockbottnad kastrull. Smält det och låt det karamelliseras. Rör i smör i karamellen till en jämn karamellsmet.
- Vänd i popcornen. Se till att popcornen blir jämt täckta med karamell. Slå upp på bakplåtspapper. Sära på dem när de inte längre är ”dödheta”. Låt kallna och ät sedan.