
Mjölkchokladtryfflar med saffransmak
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 513

Kcal / portion: 126

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3767 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 37%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om chokladtryffel > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Kuljärn, kulskärare > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Finhacka choklad, lägg i bunke.
- Koka upp grädde med saffran. Slå det över chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Tillsätt smör och rör om.
- Plasta över. Ställ svalt, inte kallt i minst 3 timmar, helst över natt.
- Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna.
- Garnering: Smält lite vit choklad. Ta lite choklad i handen och rulla bollarna så att chokladen täcker runt om. Rulla i florsocker. Alternativt rulla direkt i florsocker.