Mjölkchokladtryfflar med saffransmak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 30

Om chokladtryffel >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Kuljärn, kulskärare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjölkchokladtryfflar med saffransmak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 513

Kcal / portion: 126

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3767 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 37%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 24 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om chokladtryffel > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Kuljärn, kulskärare > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Finhacka choklad, lägg i bunke.
  2. Koka upp grädde med saffran. Slå det över chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Tillsätt smör och rör om.
  3. Plasta över. Ställ svalt, inte kallt i minst 3 timmar, helst över natt.
  4. Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna.
  5. Garnering: Smält lite vit choklad. Ta lite choklad i handen och rulla bollarna så att chokladen täcker runt om. Rulla i florsocker. Alternativt rulla direkt i florsocker.

Kockens kommentar

Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept. Läs mer > Om ganache.

Passar till

Ganache, chokladkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem