Morotssoppa med apelsin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Morotssoppa med apelsin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 32

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 1

Recept: 670 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 520 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Tillbehör: Stek krutonger om sådant önskas. Se separat recept via länk nedan.
  2. Skala och skiva lök. Lägg i kastrull och fräs i smör några minuter utan att bränna.
  3. Skala och skiva morötter. Lägg i kastrull.
  4. Riv apelsinskal och tillsätt. Pressa i apelsinsaften. Tillsätt buljong.
  5. Koka tills morötterna känns mjuka, cirka 15 minuter.
  6. Häll i mjölk. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

Passar till

Krutonger

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem