Rökt viltkött med potatisgratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Pepparrot

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rökt viltkött med potatisgratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 883

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3533 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 492 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Creme fraiche 2.0 dl 18%

Pepparrot 0%

...

Skapat av
Äleby Gård

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva potatis. Om du kokar potatisen i lite gräddmjölk tills den är nästan mjuk går det fortare att göra gratängen.
  3. Lyft hälften av den förkokta potatisen med hålslev till en smörad ugnsform. Salta och peppra. Strö lite riven ost ovanpå. Lägg resten av potatisen ovanpå. Salta och peppra. Lägg ytterligare lite riven ost ovanpå. Häll lite av gräddmjölken från potatiskoket över.
  4. Sätt in i ugnen, Låt den bli gyllene, cirka 10 minuter.
  5. Skär fina, tunna skivor av det rökta köttet. Lägg upp på fat och dekorera.
  6. Blanda sallad. Blanda crème fraiche med lite riven pepparrot. Smaklig måltid.

Kockens kommentar

Att serveras som en enkel och snabblagad god lunch.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem