Ansjovisfyllda älgrulader med potatispuré, brynt smör och smörslungad brysselkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas älgkött >

 

 

Om rulader >

 

 

Platå (traktörpanna) >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ansjovisfyllda älgrulader med potatispuré, brynt smör och smörslungad brysselkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 633

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2533 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 536 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om rulader > Äts ej

Platå (traktörpanna) > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Förbered: Skär köttet tvärs fibrerna i tunna skivor. Bulta dem försiktigt på båda sidor till exempel med knuten näve. Skala potatis och lägg i kastrull med vatten. Rensa brysselkål. Hacka persilja.
  2. Rulader: Stryk på tunt med senap på kött­skivorna. Lägg på anjovis. Rulla ihop. Bind om eller stick igenom en tandpetare.
  3. Bräsera: Bryn rulladerna runt om i het panna (platå) med smör. Slå på vin, vatten och fond. Låt koka sakta under lock cirka 45 minuter tills rulladerna lätt släpper från tandpetaren.
  4. Potatis: Koka potatis.
  5. Bryn smör i en panna tills den doftar gott av hasselnötter. Värm mjölk.
  6. Häll av vattnet på potatisen. Pressa eller mosa den. Tillsätt det brynta smöret och mjölken. Rör slätt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Brysselkål: Koka upp lättsaltat vatten. Koka kålet i cirka 1 minut. Låt rinna av i såll. Smält smör i kastrullen. Lägg tillbaka kålen. Sväng om den i smöret. Krydda med salt och peppar. Avsluta med persilja.
  8. Sås: Tag upp rulladerna. Slå i grädde. Reducera till ungefär hälften. Skumma gärna upp såsen lite med hjälp av en stavmixer innan du serverar.

Kockens kommentar

Ytterlår är magert kött varför man med fördel kan rulla in några strimlor späck eller stekfläsk. Läs mer > Så lagas älgkött. 

Alternativ

Västerbottenostfyllda älgrulader

Klassiska oxrulader

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem