
Ansjovisfyllda älgrulader med potatispuré, brynt smör och smörslungad brysselkål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 633

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2533 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas älgkött > Äts ej
Om rulader > Äts ej
Platå (traktörpanna) > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Förbered: Skär köttet tvärs fibrerna i tunna skivor. Bulta dem försiktigt på båda sidor till exempel med knuten näve. Skala potatis och lägg i kastrull med vatten. Rensa brysselkål. Hacka persilja.
- Rulader: Stryk på tunt med senap på köttskivorna. Lägg på anjovis. Rulla ihop. Bind om eller stick igenom en tandpetare.
- Bräsera: Bryn rulladerna runt om i het panna (platå) med smör. Slå på vin, vatten och fond. Låt koka sakta under lock cirka 45 minuter tills rulladerna lätt släpper från tandpetaren.
- Potatis: Koka potatis.
- Bryn smör i en panna tills den doftar gott av hasselnötter. Värm mjölk.
- Häll av vattnet på potatisen. Pressa eller mosa den. Tillsätt det brynta smöret och mjölken. Rör slätt. Smaka av med salt och peppar.
- Brysselkål: Koka upp lättsaltat vatten. Koka kålet i cirka 1 minut. Låt rinna av i såll. Smält smör i kastrullen. Lägg tillbaka kålen. Sväng om den i smöret. Krydda med salt och peppar. Avsluta med persilja.
- Sås: Tag upp rulladerna. Slå i grädde. Reducera till ungefär hälften. Skumma gärna upp såsen lite med hjälp av en stavmixer innan du serverar.