Hjortytterlår med basilikamarinad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Vitlök i olja konserv

 

 

Parmesan

 

 

Basilika färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hjortytterlår med basilikamarinad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2626 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 17%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 178 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitlök i olja konserv 0%

Parmesan 0%

Basilika färsk 0%

...

Skapat av
Äleby Gård

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C. Bryn viltköttet i stekpanna. Strö över lite salt och svartpeppar. Sätt stektermometer. Ställ i ugnen tills temperaturen ligger runt 56-58°C.
  2. Ta ut och låt det kallna. Skiva det tunt då det kallnat.
  3. Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Pressa i vitlök efter smak.
  4. Häll lite marinad i botten på ett uppläggsfat med kant. Vänd ner köttskivorna så att marinaden finns under, mellan och ovanpå köttskivorna. Häll på mer om så behövs.
  5. Dekorera med svarta oliver och örtmarinerade vitlöksklyftor (finns på burk). Grovt riven parmesanost och några färska basilikablad läggs uppepå innan servering.

Kockens kommentar

Allt kan förberedas dagen innan, förutom de sista basilikabladen och osten. Som tillbehör är det gott med potatisgratäng utan vitlök, en grön blandad sallad eller en fräsch potatissallad (under den varmare årstiden) och lite aiolisås (blanda äkta majonäs, creme fraiche, pressad vitlök och lite klippt basilika).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem