
Hjortytterlår med basilikamarinad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2626 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 17%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 150°C. Bryn viltköttet i stekpanna. Strö över lite salt och svartpeppar. Sätt stektermometer. Ställ i ugnen tills temperaturen ligger runt 56-58°C.
- Ta ut och låt det kallna. Skiva det tunt då det kallnat.
- Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Pressa i vitlök efter smak.
- Häll lite marinad i botten på ett uppläggsfat med kant. Vänd ner köttskivorna så att marinaden finns under, mellan och ovanpå köttskivorna. Häll på mer om så behövs.
- Dekorera med svarta oliver och örtmarinerade vitlöksklyftor (finns på burk). Grovt riven parmesanost och några färska basilikablad läggs uppepå innan servering.