Viltbiffar med stomppotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Viltbiffar med stomppotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 1079

GBR (GI) / port: 6

Recept: 6476 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 540 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Äleby Gård

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Skala och finhacka lök. Fräs löken mjuk och glansig i smör.
  3. Biffar: Blanda ihop färs, lök och kryddor. Häll i grädde så att du får en fast konsistens, men ej för hård. Forma biffar i en storlek som du själv tycker om, mindre eller större.
  4. Stek biffarna i stekpanna med smör tills de är genomstekta.
  5. Sås: Koka upp alla ingredienser till såsen. Red med lite maizena utrört i vatten om du vill ha en tjockare sås. Smaka av.
  6. "Stompa" (mosa) potatisen. Tillsätt mjölk och smör till lagom konsistens.
  7. Servera med lingonsylt. Servera gärna som på bilden ovan med hjortsalsiccia eller annan viltkorv.

Kockens kommentar

Med samma färssmet kan du också göra fina små eller större köttbullar. Till jul kan du tillsätta lite krydd­peppar och vitpeppar istället för timjan.

Potatisstomp/stomppotatis är ett gammalt uttryck för potatismos. Stompa (eng. stomp, stamp) är ett uttryck för att stöta i jämn takt. Jämför jazzmusikens stomp = kraftigt stampande, hastigt tempo och markerad rytm. Läs mer > Så kokas potatis.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem