Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2195 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Skär köttet i ganska stora bitar. Skala och klyfta lök.
- Gryta: Bryn köttet i het gryta med smör. Sänk värmen och lägg med löken mot slutet.
- Tillsätt tomatkrosset och övriga ingredienser. Låt puttra på svag värme i cirka 1½ timme (1-2 timmar beroende på köttval). Provsmaka. Rör ner lite stärkelsemjöl om tjockare sås önskas.
- Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Förbered sallad. Kanske ett gott bröd till för att få upp den sista såsen på tallriken.