Älebys älggryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Älebys älggryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2195 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 514 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

...

Skapat av
Äleby Gård

Tillagning (2 tim )

  1. Skär köttet i ganska stora bitar. Skala och klyfta lök.
  2. Gryta: Bryn köttet i het gryta med smör. Sänk värmen och lägg med löken mot slutet. 
  3. Tillsätt tomatkrosset och övriga ingredienser. Låt puttra på svag värme i cirka 1½ timme (1-2 timmar beroende på köttval). Provsmaka. Rör ner lite stärkelsemjöl om tjockare sås önskas.
  4. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 
  5. Förbered sallad. Kanske ett gott bröd till för att få upp den sista såsen på tallriken.

Kockens kommentar

Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets ålder. Dessutom av vilken styckdel som används (framdelskött, bakdelskött). Läs mer om älg > klicka på ingrediensen. Läs mer om tillagning > Så lagas älg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem