Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 777

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3109 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas älgkött > Äts ej
Om gulasch > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Äleby Gård
Tillagning (55 min )
- Skär köttet i halvstora tärningar. Skala och hacka lök. Skala och tärna potatis.
- Bryn köttet hastigt i het gryta med olja. Tillsätt löken mot slutet.
- Strö över paprikapulver. Salta. Späd med så mycket vatten att det står till knappt köttets ovandel. Tillsätt buljongtärning.
- Lägg potatisen över köttet. Låt allt sjuda under lock tills köttet känns alldeles mört, cirka en timme (se kommentar).
- Smaka av med tomatpuré, spiskummin och eventuellt ytterligare paprika. Gulasch ska ha en riktig, simmig och vackert röd färg. Späd med vin. Stöt potatisen lite. Tillsätt skivad chorizo.
- Serveras med crème fraicheklick, persilja och ett gott bröd.