Älggulasch, älgragu
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas älgkött >

 

 

Om gulasch >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Älggulasch, älgragu

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 777

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3109 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 589 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om gulasch > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Äleby Gård

Tillagning (55 min )

  1. Skär köttet i halvstora tärningar. Skala och hacka lök. Skala och tärna potatis.
  2. Bryn köttet hastigt i het gryta med olja. Tillsätt löken mot slutet.
  3. Strö över paprikapulver. Salta. Späd med så mycket vatten att det står till knappt köttets ovandel. Tillsätt buljongtärning.
  4. Lägg potatisen över köttet. Låt allt sjuda under lock tills köttet känns alldeles mört, cirka en timme (se kommentar).
  5. Smaka av med tomatpuré, spiskummin och eventuellt ytterligare paprika. Gulasch ska ha en riktig, simmig och vackert röd färg. Späd med vin. Stöt potatisen lite. Tillsätt skivad chorizo.
  6. Serveras med crème fraicheklick, persilja och ett gott bröd.

Kockens kommentar

Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets ålder. Dessutom av vilken styckdel som används (framdelskött, bakdelskött). Läs mer om tillagning > Så lagas älg. Läs mer om älg > klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem