
Hjortskav i senapssås med potatisstomp
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 1063

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4253 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Potatisstomp (potatismos): Skala, koka och mosa potatis. Späd med mjölk till lagom konsistens och smaksätt med smör och salt.
- Skav: Tina hjort till hälften. Skär det halvtinade köttet i tunna skivor. Salta och peppra.
- Bryn köttet i smör. Rör ned senap och vispgrädde i skavet. Låt puttra en liten stund. Red eventuellt med lite maizena utrört i vatten.
- Serveras med potatisstomp och en god sallad.