Hjortskav i senapssås med potatisstomp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om skav >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hjortskav i senapssås med potatisstomp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 1063

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4253 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 15%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 536 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om skav > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Äleby Gård

Tillagning

  1. Potatisstomp (potatismos): Skala, koka och mosa potatis. Späd med mjölk till lagom konsistens och smaksätt med smör och salt. 
  2. Skav: Tina hjort till hälften. Skär det halvtinade köttet i tunna skivor. Salta och peppra.
  3. Bryn köttet i smör. Rör ned senap och vispgrädde i skavet. Låt puttra en liten stund. Red eventuellt med lite maizena utrört i vatten.
  4. Serveras med potatisstomp och en god sallad.

Kockens kommentar

Potatisstomp/stomppotatis är ett gammalt uttryck för potatismos. Stompa (eng. stomp, stamp) är ett uttryck för att stöta i jämn takt. Jämför jazzmusikens stomp = kraftigt stampande, hastigt tempo och markerad rytm. Läs mer > Så kokas potatis.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem