Kryddbullar, vetebullar med fördeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 36

Om vetebullar >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

Om fördeg, raskdeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kryddbullar, vetebullar med fördeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 369

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 5

Recept: 7951 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 16%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 60 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vetebullar > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

Om fördeg, raskdeg > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (2 tim 30 min )

  1. Fördeg: Blanda ingredienserna till fördegen i en bunke. Låt den stå övertäckt 1 timme.
  2. Huvuddeg: Blanda i övriga ingredienser till degen. Arbeta i cirka 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  3. Mal eller mortla kryddorna. Blanda ihop smör, mandelmassa och kryddor.
  4. Forma: Dela degen i 2 bitar. Kavla ut delarna. Bred på fyllningen. Vik över degen. Skär ut 2-3 cm breda strimlor. Rulla dem. Sno ihop till ett knyte. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Vispa ur ägg i en kopp. Pensla bullarna med ägg. Strö över råsocker.
  7. Sätt in i ugnen 8-10 minuter.
  8. Låt svalna på galler under bakduk.

Kockens kommentar

Fördeg är en bröddeg av vatten, mjöl och jäst som bereds innan huvuddegen. Det är en metod att få degen att jäsa mer, med luftigare bulle som resultat. Jämför med recept > Vetebullar grundrecept. Läs mer > Fördeg, raskdeg.

Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Alternativ

Vetebullar grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem