Chokladsnurror av vetebrödsdeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 24

Så bakas vetebröd >

 

 

Om vetebullar >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladsnurror av vetebrödsdeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 353

Kcal / portion: 291

GBR (GI) / port: 11

Recept: 6986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 16%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 83 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Deg: Blanda mjöl, socker, jäst, kardemumma, smör och mjölk i en blandarbunke. Kör blandaren på medelhastighet i 5-8 minuter.
  2. Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt det vila i 30 minuter under en bakduk.
  3. Dela degen i 4 delar. Kavla ut i rektanglar. Blanda ihop smör socker och kanel. Bred ut den på degen. Riv choklad över.
  4. Forma: Vik på hälften. Skär i cirka 4 cm breda remsor. Skär ett jack på mitten. Snurra. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter.
  5. Förvärm ugnen på 225°C.
  6. Garnera: Vispa ett ägg i en kopp. Pensla snurrorna med ägg. Strö över råsocker.
  7. Grädda i 8-10 minuter. Tag ur och ut och låt svalna på galler under bakduk.

Kockens kommentar

Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en variant av Enkelsnurra med 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Passar till

Vetebullar grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem