
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2149 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Äpple: Gröp ur äpplen. Lägg i en klick smör. Stick i rosmarinkvistar. Ställ i en ugnsfast form. Ringla över honung.
- Färs: Skala vitlök. Riv skalet på citron. Finhacka rosmarin och vitlöken. Blanda med fläskfärs och citronskalet. Krydda med salt och peppar.
- Färsera: Gör ett hål i fläskytterfilen med hjälp av till exempel ett brynstål eller en tunn vass kniv. Fyll med fläskfärsen så det blir jämt fördelat. Salta och peppra. Stick in en termometer.
- Ung: Sätt in kött och äpplen i ugnen i cirka 30 minuter. Stek köttet till kärntemperaturen 70°C.
- Servera gärna med rostad potatis och eventuellt någon kall yoghurtsås.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv