Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2149 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 329 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Äpple: Gröp ur äpplen. Lägg i en klick smör. Stick i rosmarinkvistar. Ställ i en ugnsfast form. Ringla över honung.
  3. Färs: Skala vitlök. Riv skalet på citron. Finhacka rosmarin och vitlöken. Blanda med fläskfärs och citronskalet. Krydda med salt och peppar.
  4. Färsera: Gör ett hål i fläskytterfilen med hjälp av till exempel ett brynstål eller en tunn vass kniv. Fyll med fläskfärsen så det blir jämt fördelat. Salta och peppra. Stick in en termometer.
  5. Ung: Sätt in kött och äpplen i ugnen i cirka 30 minuter. Stek köttet till kärntemperaturen 70°C.
  6. Servera gärna med rostad potatis och eventuellt någon kall yoghurtsås.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem