Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 294

Kcal / portion: 489

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1955 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 20%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Strösocker 0.5 dl 10%
Äggula 3.0 styck 8%
Mörk choklad 125.0 gram 34%
...
![]()
Skapat av
Maximillian
Tillagning (40 min )
- Hacka choklad i små bitar. Dela på plommon och kärna ur.
- Kräm: Koka upp mjölk, grädde och socker. Låt svalna i 10 minuter.
- Häll gräddmjölken på äggulor under vispning. Häll tillbaka i kastrullen. Sätt tillbaka på spisen på medelvärme. Rör konstant med en träslev för att det inte ska skära sig. Gör den det får man börja om.
- När det börjar tjockna sänk värmen till lägsta. Gör ett rostest. (Doppa sleven i grytan och lyft upp. Blås hårt på baksidan av sleven. Blir det ett slags ros/blommönster så är det klart. Om det bara rinner av så fortsätt värma på.)
- Så fort det är klart häll över i en kall bunke. Tillsätt chokladen. Rör om tills det blir slätt. Häll upp i serveringstallrikar. Kyl i 1 timme.
- Plommon: Stek plommonhalvorna i smör med snittytan neråt tills det börjar lukta nötigt. Tillsätt socker. Sväng om i pannan så att allt blandar sig. Lyft och kolla så att det är en gyllene fin yta på plommonen. Vänd sedan och sänk värmen. Låt puttra i 5 minuter innan servering.
- Lägg upp de varma plommonen på krämen och servera direkt.