Paj på varmrökt lax
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 245
            Kcal / portion: 765
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 3062 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Ställ i kylskåp i 1 timme. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal. 
 - Sätt ugnen på 175°C.
 - Kavla ut pajdegen. Klä en pajform eller 4 portionsformar. 
 - Förgrädda: Baka pajskalet cirka 10 minuter i ugn. Ta ut och pensla med äggvita.
 - Fyllning: Skiva lök och gräslök fint. Dela laxen i bitar. Lägg lök och lax i pajskalet.
 - Rör ihop mjölk, ägg och färskost. Häll det i pajen.
 - Grädda: Sätt in i ugn i cirka 20 minuter eller tills smeten stannat (stelnat).