Paj på varmrökt lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Paj på varmrökt lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 765

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3062 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 17%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 312 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Ställ i kylskåp i 1 timme. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Kavla ut pajdegen. Klä en pajform eller 4 portions­formar.
  4. Förgrädda: Baka pajskalet cirka 10 minuter i ugn. Ta ut och pensla med äggvita.
  5. Fyllning: Skiva lök och gräslök fint. Dela laxen i bitar. Lägg lök och lax i pajskalet.
  6. Rör ihop mjölk, ägg och färskost. Häll det i pajen. 
  7. Grädda: Sätt in i ugn i cirka 20 minuter eller tills smeten stannat (stelnat).

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Alternativ

Proffsets frasiga pajskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem