Kycklingpaj med mozzarella och tomat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklingpaj med mozzarella och tomat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3158 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 17%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 325 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Ställ i kylskåp i 1 timme. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Kavla ut pajdegen. Klä en pajform eller 4 portions­formar.
  4. Förgrädda: Baka pajskalet cirka 10 minuter i ugn. Ta ut och pensla med äggvita.
  5. Fyllning: Dela tomater. Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Krydda äggstanningen med salt och peppar. Fyll pajskalet med kyckling, tomat, ost och spenat. Häll på stanning.
  6. Grädda i ugn cirka 20 minuter eller tills den stannat.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.              

Passar till

Proffsets frasiga pajskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem