Matig räksallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Parmesan nyriven

1.5 

dl

Olivolja

1.5 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Matig räksallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 662

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2648 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 426 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Parmesan nyriven 1.5 dl 10%

Olivolja 1.5 dl 43%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Tina räkor.
  2. Tvätta potatis. Lägg i en ugnssäker form. Strö över flingsalt. Ringla över olivolja. Baka potatisen i mitten av ugnen 20-30 minuter.
  3. Gör under tiden dressingen: Koka upp vatten i en kastrull. Koka ägg i 1 minut. Gröp ur det i en bunke. Tillsätt basilikablad, pressad vitlök och riven parmesan. Mixa med stavmixer. Tillsätt olja (rumstempererad) i tunn stråle tills det blir en slät sås. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.
  4. Mellankoka ägg, cirka 5 minuter. Skala och skär i klyftor. Häll av bönor i ett durkslag. Skölj dem i kallt vatten. Skiva selleri. Skala och skär ringar av rödlök. Skölj spenat.
  5. Lägg upp allt på ett fat. Servera tillsammans med dressingen. Toppa med stora kapris med skaft.

Kockens kommentar

Den här räksalladen blir riktigt härlig. Särskilt med den gröna dressingen gjord på basilika, vitlök och parmesan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem