Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 662

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2648 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Parmesan nyriven 1.5 dl 10%
Olivolja 1.5 dl 43%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Tina räkor.
- Tvätta potatis. Lägg i en ugnssäker form. Strö över flingsalt. Ringla över olivolja. Baka potatisen i mitten av ugnen 20-30 minuter.
- Gör under tiden dressingen: Koka upp vatten i en kastrull. Koka ägg i 1 minut. Gröp ur det i en bunke. Tillsätt basilikablad, pressad vitlök och riven parmesan. Mixa med stavmixer. Tillsätt olja (rumstempererad) i tunn stråle tills det blir en slät sås. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.
- Mellankoka ägg, cirka 5 minuter. Skala och skär i klyftor. Häll av bönor i ett durkslag. Skölj dem i kallt vatten. Skiva selleri. Skala och skär ringar av rödlök. Skölj spenat.
- Lägg upp allt på ett fat. Servera tillsammans med dressingen. Toppa med stora kapris med skaft.