Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Avokadoolja (Olivado Zest)

6.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 636

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2546 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 403 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Avokadoolja (Olivado Zest) 6.0 msk 27%

Strösocker 1.0 msk 2%

Salt och svartpeppar 0%

...

Skapat av
Olivado

Tillagning (30 min )

  1. Koka bulgur enligt anvisning. Låt svalna. Koka ägg mjuka, cirka 6 minuter. Skala räkor. Dela avokado i bitar. Skär gurka i halvmånar. Strimla paprika.
  2. Blanda bulgur, rucola och grönsaker. Toppa med räkor, ägg och nötter.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen. Häll över.

Kockens kommentar

Vit balsamvinäger har en mild syra som passar fint med avokadooljan och räkorna.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem