
Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 643

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2572 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (3 tim )
- Skala lök och vitlök. Stöt citrongräs lite. Lägg alla ingredienser inklusive spjäll i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Lägg på lock. Koka på svag värme tills benet släpper från köttet, 2-3 timmar.
- Ta upp köttet. Koka ihop buljongen till hälften.
Under tiden:
- Koka ris enligt instruktioner på paketet.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek groddar och vattenkastanjer. Smaka av med salt och peppar.
- Skär upp spjällen och servera med alla tillbehören.
Kockens kommentar
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men mycket av fettet (30-40%) rinner ut när det kokas. Motsvarar cirka 5% av totalvikten. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv