Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 643

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2572 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 554 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (3 tim )

  1. Skala lök och vitlök. Stöt citrongräs lite. Lägg alla ingredienser inklusive spjäll i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Lägg på lock. Koka på svag värme tills benet släpper från köttet, 2-3 timmar.
  2. Ta upp köttet. Koka ihop buljongen till hälften.

Under tiden:

  1. Koka ris enligt instruktioner på paketet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek groddar och vattenkastanjer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär upp spjällen och servera med alla tillbehören.

Kockens kommentar

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men mycket av fettet (30-40%) rinner ut när det kokas. Motsvarar cirka 5% av totalvikten. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem