
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 733

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2931 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 15%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Potatis: Borsta potatis. Skär i klyftor. Halvera schalottenlök. Lägg allt i en ugnsfast form. Klicka över smör. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
- Creme: Skala och finhacka vitlöksklyfta. Blanda alla ingredienser till cremen.
- Stek: Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och peppra karrén. Stek cirka 3 minuter på varje sida.
Kockens kommentar
Rosta potatis och alla tycker det var gott, skär den i klyftor och dom älskar den. När löken bakas i sitt skal blir den väldigt söt och god.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv