Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 224
            Kcal / portion: 1178
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 4713 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sidfläsk rökt 120.0 gram 10%
Smör normalsaltat 1.0 msk 2%
Grädde 2.0 dl 15%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Potatis: Skala och koka potatisen mjuk. Blanda med creme fraiche, senap och smör. Stöt ihop. Smaka av med salt och peppar.
 - Kål: Strimla kål. Tärna rökt fläsk. Smält smör i en teflonpanna. Lägg i fläsket. Låt det steka i 2 minuter.
 - Lägg sedan i kålen. Svetta den på svag värme i cirka 5 minuter. Slå på grädde. Koka sakta i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 - Korv: Skär några snitt i korv. Lägg i en ugnsfast form. Bred lite senap över. Dela små tomater. Stick ner dem i snitten. Strö över ost och försök få ner lite i snitten. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
 - Garnera gärna med lite persilja. Servera.
 
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv