Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Sidfläsk rökt

120.0 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Falukorvslåda med tomat, senapspotatis och savoykål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 1178

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4713 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 527 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sidfläsk rökt 120.0 gram 10%

Smör normalsaltat 1.0 msk 2%

Grädde 2.0 dl 15%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Potatis: Skala och koka potatisen mjuk. Blanda med creme fraiche, senap och smör. Stöt ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kål: Strimla kål. Tärna rökt fläsk. Smält smör i en teflonpanna. Lägg i fläsket. Låt det steka i 2 minuter.
  4. Lägg sedan i kålen. Svetta den på svag värme i cirka 5 minuter. Slå på grädde. Koka sakta i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Korv: Skär några snitt i korv. Lägg i en ugnsfast form. Bred lite senap över. Dela små tomater. Stick ner dem i snitten. Strö över ost och försök få ner lite i snitten. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
  6. Garnera gärna med lite persilja. Servera.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem