Japansk Curry Rice
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vatten

8.0 

dl

Ris

9.0 

dl

Curry roux

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Japansk Curry Rice

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 819

GBR (GI) / port: 50

Recept: 3277 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 910 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vatten 8.0 dl 0%

Ris 9.0 dl 80%

Curry roux 100.0 gram 3%

...

Skapat av
Kaveldunet

Tillagning

  1. Skala potatisen och morötterna.
  2. Skär kött, morötter och potatis i munstora bitar. Skär löken i 1 cm tjocka klyftor.
  3. Värm lite vegetabilisk olja i en djup kastrull och fräs fläsket.
  4. Lägg i lök, potatis och morötter och fräs tillsammans.
  5. Häll vattnet i pannan och låt koka upp.
  6. Sänk värmen till låg. Sjud i 30-40 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta bort eventuellt skum som stiger till ytan.
  7. Tillsätt Curry Roux och låt sjuda i ca: 10 minuter.
  8. Servera Curryn över ångkokt ris.

Kockens kommentar

Har inte testat detta Recept ännu. Använd på egen risk! <3

Curry Rice är nästan som en nationalrätt i Japan. Éftersom den är så enkel att tillaga till skillnad från många andra rätter i Japan så är rätten väldigt populär.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem