Prästost, löjrom och ägg i pajskal
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal småpajer: 10

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

Om krustader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Prästost, löjrom och ägg i pajskal

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 446

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4463 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 17%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 184 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Om krustader > Äts ej

...

Tillagning (3 tim + 24 tim )

Pajskal och ostkräm kan tillagas dagen innan festen. Frysen löjrom tinas två dagar i förväg.

  1. Pajskal: Blanda samtliga ingredienser i en matberedare med krok tills den är homogen. Låt vila i kylskåp täckt med plast i minst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 165°C.
  3. Tag ut degen i god tid och kavla ut tunt. Fodra formar och kantskär. Baka av skalen under press av varandra i ugn cirka 20 minuter, eller tills de får en gyllenbrun färg. För exaktare kanter: Tag ut ur ugnen efter 10 minuter och kantskär igen. Baka sedan färdigt.
  4. Ostkräm: Riv ost. Koka upp grädde och tillsätt osten. Mixa helt slät. Blanda i senap. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt svalna.
  5. Garnering: Skira bort vitan på ägg och spar gulorna hela. Tvätta och torka citron noga. Hacka röd- och gräslök fint. Plocka dill och blanda med rivet, hackat citronskal (från ¼ av citronen). Skär resterande av citronen i klyftor.
  6. Före servering: Spritsa en ring med ostkrämen i botten av pajskalen. Lägg i lite lökhack, en äggula och en klick löjrom. Avsluta med resterande löken, salt och svartpeppar från kvarn.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Om löjrommen är frusen, se till att den tinar långsamt i kyl två dagar innan festen. "Torka" rommen och låt eventuell vätska rinna av genom att hälla den i en sil när den är tinad. Låt stå så över natten.

Alternativ

Proffsets frasiga pajskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem