Räkburgare
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Dill finhackad

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Räkburgare

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2165 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 401 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Dill finhackad 1.0 dl 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Tina räkorna om frysta. Hacka dem.
  2. Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke. Låt svälla en stund. Skala och finhacka under tiden lök.
  3. Blanda räkor, ägg, lök, lite salt och peppar med ströbrödsblandningen. Forma räkbiffar. Stek biffarna i smör i cirka 2 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt och fös ihop dem om de är lite lösa. Låt dem vila en stund i stekpannan så blir de fasta och bra.
  4. Blanda créme fraiche och majonnäs i en skål. Blanda ner pressad vitlök, senap, socker, hackad dill och skalet och juicen från citron. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg salladsblad på hamburgerbröd. Klicka på såsen. Lägg på räkburgarna. Fördela lök samt gurka på räkburgarna.

Kockens kommentar

Räkburgare går snabbt att laga till och passar till exempel som fredagsmiddag. Rosta eller stek hamburgerbröden om du vill ha dem lite frasigare.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem