Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2165 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Tina räkorna om frysta. Hacka dem.
- Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke. Låt svälla en stund. Skala och finhacka under tiden lök.
- Blanda räkor, ägg, lök, lite salt och peppar med ströbrödsblandningen. Forma räkbiffar. Stek biffarna i smör i cirka 2 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt och fös ihop dem om de är lite lösa. Låt dem vila en stund i stekpannan så blir de fasta och bra.
- Blanda créme fraiche och majonnäs i en skål. Blanda ner pressad vitlök, senap, socker, hackad dill och skalet och juicen från citron. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg salladsblad på hamburgerbröd. Klicka på såsen. Lägg på räkburgarna. Fördela lök samt gurka på räkburgarna.