
Zucchiniplättar med räkor och dill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1259 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skär bort ändarna på zucchini. Riv grovt på rivjärn eller i en matberedare. Lägg zucchinin på en ren kökshandduk och strö över lite salt. Låt stå och dra ur sig vätska i cirka 30 minuter.
- Tina räkor, om frusna. Hacka dem. Skiva salladslök tunt. Skala och finhacka vitlöksklyfta. Finhacka dill. Riv skal på citron. Finriv parmesan.
- Krama ur zucchinin väl. Lägg i en rymlig bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ihop till en jämn smet. (Det går lättast med händerna så att inte mjölet klumpar sig).
- Hetta upp en stekpanna, gärna av teflon eller liknande, med olivolja. Klicka ut smet med en sked, och stek plättarna i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg. Låt rinna av lite på hushållspapper.