
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 432

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2592 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Olivolja 1.0 dl 29%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%
Flingsalt 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skrubba potatis och koka. Hårdkoka ägg cirka 8 minuter. Skala och skär i halvor.
- Koka upp vatten i en kastrull. Häll i sockerärter. Koka någon minut. Spola kallt.
- Skär ner bacon. Stek det knaprigt.
- Dela tomater. Dela kronärtskocksbottnar på 4. Skiva rädisor tunt. Lägg i iskallt vatten.
- Låt potatisen kallna lite. Skiva den. Slå över olja och vinäger. Blanda försiktigt med sockerärter, bacon, tomater, kronärtskockor och rädisor. Lägg ut på ett stort fat och avsluta med tonfisk och ägg. Strö över lite flingsalt.