Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Olivolja

1.0 

dl

Rödvinsvinäger

2.0 

msk

Flingsalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tonfisksallad med bacon och färskpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 432

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2592 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 391 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 1.0 dl 29%

Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%

Flingsalt 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skrubba potatis och koka. Hårdkoka ägg cirka 8 minuter. Skala och skär i halvor.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Häll i sockerärter. Koka någon minut. Spola kallt.
  3. Skär ner bacon. Stek det knaprigt.
  4. Dela tomater. Dela kronärtskocksbottnar på 4. Skiva rädisor tunt. Lägg i iskallt vatten.
  5. Låt potatisen kallna lite. Skiva den. Slå över olja och vinäger. Blanda försiktigt med sockerärter, bacon, tomater, kronärtskockor och rädisor. Lägg ut på ett stort fat och avsluta med tonfisk och ägg. Strö över lite flingsalt.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem