Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödbetssallad med bakad tomat och lök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2561 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 497 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%

Matolja till stekning 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 90°C.
  2. Dela tomater på 4. Lägg på en plåt med skalsidan neråt. Salta. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
  3. Koka rödbetor till mjuka. Skala och skär i klyftor. Skala lök. Stek mjuka i olja på svag värme.
  4. Blanda tomat, rödbetor, lök, spenat, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Lägg ut på ett fat. Smula över getost. Fördela över valnötter.

Kockens kommentar

Borretanalök är en liten plattrund lök, en italiensk variant av gul lök. Benämns i Sverige ofta "pärllök" vilket är lite missvisande. Pärllök är egentligen en annan variant av kepalök modell syltlök. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem