
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2561 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Matolja till stekning 2.0 msk 9%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 90°C.
- Dela tomater på 4. Lägg på en plåt med skalsidan neråt. Salta. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
- Koka rödbetor till mjuka. Skala och skär i klyftor. Skala lök. Stek mjuka i olja på svag värme.
- Blanda tomat, rödbetor, lök, spenat, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Lägg ut på ett fat. Smula över getost. Fördela över valnötter.