
Romansallad med granatäpple, avocado och sesamstekt kyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2200 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 14%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citronskal 0.5 styck 0%
Matolja till stekning 2.0 msk 11%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skär ner romansallad i stora bitar. Lägg i kallvatten.
- Värm en stekpanna med olja att steka i. Häll ut sesamfrön på en tallrik. Vänd kyckling i sesamfrön. Stek i pannan.
- Dela och kärna ur avocado. Skär i strimlor. Slunga salladen torr. Lägg ut på ett fat. Fördela ut avocado. Dela granatäpple och knacka ur kärnorna över salladen.
- Skala vitlök. Riv citronskal. Mixa vitlök, citronskal, chili och crème fraiche med en stavmixer. Smaka av med lite salt.