Rågbröd med rökta räkor i färskost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

 

Kockskolan:

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rågbröd med rökta räkor i färskost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 1

Recept: 696 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 38 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om snittar, kanapéer > Äts ej

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning

  1. Värm olja i en stor kastrull till 180°C. Skiva rågbrödet tunt och fritera gyllenbrunt. Bryt i snapasbitar.
  2. Skala och grovhacka räkor. Spara några till garnering. Blanda med färskost. Smaka av med hälften av gräslöken, citron, salt och svartpeppar.
  3. Rulla till bollar och fördela på rågbrödet. Garnera med räkor, forellrom, resterande gräslök och riven pepparrot.

Kockens kommentar

Recept skapat av Tom Sjöstedt från Kocklandslaget.

Kanapé (fr. canapé) är små brödbitar, "snittar" med små läckerheter ovanpå. Canapé är egentligen namn på en soffa med ett armstöd och ett asymmetriskt ryggstöd, speciellt designad för att kunna halvligga i. Analogin mellan soffa och snittarna är att påläggen ligger på brödet som människor ligger på soffan. Läs mer > Om snittar, kanapéer.  

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem