
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 410

Kcal / portion: 299

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1793 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 31%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Surdegsbröd 2.0 skivor 14%
Enbär } 6.0 styck 0%
Smör osaltat 30.0 gram 12%
...
![]()
Skapat av
Johannes Persson
Tillagning
- Låt skivor av surdeg torka, eventuellt i ugn. Finstrimla libbsticka. Hacka enbär.
- Bryt ost i centimeterstora bitar. Blanda med brännvin, libbsticka och hälften av rapsolja.
- Mortla det torkade brödet grovt. Bryn i smör tillsammans med hackade enbär. Krydda med salt och peppar. Låt rinna av på hushållspapper.
- Varva osten med brödet i lämpligt krus. Toppa med den kvarvarande rapsoljan.