Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd  (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bufféportioner: 6

Surdegsbröd

2.0 

skivor

Enbär }

6.0 

styck

Smör osaltat

30.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 410

Kcal / portion: 299

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1793 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 31%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 73 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Surdegsbröd 2.0 skivor 14%

Enbär } 6.0 styck 0%

Smör osaltat 30.0 gram 12%

...

Skapat av
Johannes Persson

Tillagning

  1. Låt skivor av surdeg torka, eventuellt i ugn. Finstrimla libbsticka. Hacka enbär.
  2. Bryt ost i centimeterstora bitar. Blanda med brännvin, libbsticka och hälften av rapsolja.
  3. Mortla det torkade brödet grovt. Bryn i smör tillsammans med hackade enbär. Krydda med salt och peppar. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Varva osten med brödet i lämpligt krus. Toppa med den kvarvarande rapsoljan.

Kockens kommentar

Dryckesrekommendation: O.P. Anderson. Kumminsmaken i O.P. Anderson lyfter ostsmaken och funkar även bra med enbärssmaken samt bildar med rapsoljan en helhet som stannar i munnen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem