Räkwok med nudlar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

400.0 

gram

Matolja (rapsolja)

2.0 

tsk

Edamame sojabönor rå

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Räkwok med nudlar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 486 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 400.0 gram 22%

Matolja (rapsolja) 2.0 tsk 4%

Edamame sojabönor rå 100.0 gram 7%

...

Skapat av
Caroline på Viktklubben.net

Tillagning

  1. Tina och skala räkorna.
  2. Koka nudlarna (gärna fullkorn) enligt förpackningen.
  3. Woka olja och grönsaker i het panna några minuter. Sänk värmen något och tillsätt hackad chili, vitlök och ingefära. Woka ytterligare någon minut. Salta och peppra efter smak.
  4. Slå hett vatten och lite salt över de skalade bönorna och låt stå några minuter.
  5. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Blanda till sist i nudlarna och servera med en hög räkor och bönor. Toppa gärna med basilika eller spenatblad.

Kockens kommentar

Använd gärna fullkornsnudlar så ökar du på fibrerna betydligt och koka den al dente.
Du kan naturligtvis använda färdigskalade räkor eller scampi om tiden är knapp. Scampi wokar du tillsammans med wokgrönsakerna.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem