
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1904 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Borsta alla rotsaker noggrant. Dela stora så de får ungefär samma storlek. Lägg i en ugnsfast form. Häll över olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
- Vispa undet tiden smöret vitt med elvisp. Tillsätt anjovis och fortsätt vispa.
- Tag ut rotsakerna. Klicka över anjovissmöret och låt det sakta smälta. Salta. Garnera med hackad persilja.