
Citrus- och kycklingsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 633

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2531 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna. Riv gult skal av citronen.
- Häll hälften av oljan i en ugnsfast form. Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan. Strö över rivet citronskal. Salta, peppra. Sätt in i ugnen i 30 minuter.
- Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.
- Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök.
- Lägg bulgur i en bunke och blanda med bönor, sallat, basilika och lök. Pressa citronsaft över.
- Skiva kyckling och lägg över. Ringla över lite olivolja. Salta?
- Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.