Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2810 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kassler 500.0 gram 19%
Ost 250.0 gram 32%
Paprikapulver 2.0 tsk 1%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Ugn 225°C. Skala och skiva potatis. Strimla purjolök. Skiva kassler.
- Lägg potatis och purjolök i en smord ugnssäker form, salta och peppra mellan varven. Häll på grädde och sätt in formen i ugnen ca 30 minuter.
- Ta ut gratängen och lägg på kasslerskivorna. Täck dem med ost och gratinera färdigt i ca 15 minuter till. Strö över paprikapulver.
- Servera med kokt potatis eller ris och sallad.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv