Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 281

Kcal / portion: 178

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4634 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 21%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Pajdeg: Blanda snabbt samman degen i matberedare eller för hand. Tumma ut degen i stadiga aluminiumformar. Nagga och ställ in i kyl så länge.
- Fyllning: Skala och hacka lök. Fräs lök mjuk i smör. Tillsätt färs och stek den smulig. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt tomatsås och smaka av med örtkryddor. Låt alltsammans puttra samman i ett par minuter. Låt svalna något.
- Paj: Lägg kycklingfärsröra och riven ost i formarna. Vispa samman äggstanningen. Salta och peppra något och fördela i formarna.
- Grädda i ugnen 20-25 minuter, tills stanningen har fått fin färg.
- Servera: Garnera med halverade körsbärstomater. Smaklig måltid!