Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 110
            Kcal / portion: 460
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1839 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Paprika färsk 2.0 styck 3%
Matlagningsyoghurt 3.0 dl 18%
Citronjuice 1.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Skär fläskfilén i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera, kärna ur och tärna paprikorna.
 - Bryn fläskfilén i margarinet i en stekpanna på medelstark värme. Lägg över köttet i en stor gryta. Bryn färsen och lägg över den i grytan.
 - Fräs lök och vitlök i resten av margarinet tillsammans med curry och kardemumma. Lägg över löken i grytan. Tillsätt vattnet, lagerblad, chilisås och hälften av yoghurten. Rör om. Låt sjuda under lock tills vätskan kokat in.
 - Lägg i paprikorna och koka i ytterligare ca 5 minuter utan lock. Rör ner resten av yoghurten och pressad citron.
 
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv