Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 460

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1839 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Paprika färsk 2.0 styck 3%
Matlagningsyoghurt 3.0 dl 18%
Citronjuice 1.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Skär fläskfilén i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera, kärna ur och tärna paprikorna.
- Bryn fläskfilén i margarinet i en stekpanna på medelstark värme. Lägg över köttet i en stor gryta. Bryn färsen och lägg över den i grytan.
- Fräs lök och vitlök i resten av margarinet tillsammans med curry och kardemumma. Lägg över löken i grytan. Tillsätt vattnet, lagerblad, chilisås och hälften av yoghurten. Rör om. Låt sjuda under lock tills vätskan kokat in.
- Lägg i paprikorna och koka i ytterligare ca 5 minuter utan lock. Rör ner resten av yoghurten och pressad citron.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv