Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 92
            Kcal / portion: 343
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 1372 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vitpeppar 2.0 krm 0%
Matolja (rapsolja) 2.5 msk 22%
Smör normalsaltat 1.0 msk 7%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Skiva svampen. Klyfta löken. Strimla skinkan. Skär filén på snedden i ca 1 cm tjocka skivor.
 - Hetta upp oljan i en wok och lägg i köttet. Salta och peppra. Tillsätt paprika, skinka och lök.
 - Fräs svampen separat i smör några minuter tills vattnet försvunnit. Häll över i woken. Häll på buljong och sjud ca 15 minuter under lock.
 - Blanda samman mjölk och maizenamjöl. Häll redningen i woken, rör om. Sjud i 2-3 minuter. Rör ner sambal oelek.
 - Servera med ris eller kokt potatis.
 
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv