Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1372 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vitpeppar 2.0 krm 0%
Matolja (rapsolja) 2.5 msk 22%
Smör normalsaltat 1.0 msk 7%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Skiva svampen. Klyfta löken. Strimla skinkan. Skär filén på snedden i ca 1 cm tjocka skivor.
- Hetta upp oljan i en wok och lägg i köttet. Salta och peppra. Tillsätt paprika, skinka och lök.
- Fräs svampen separat i smör några minuter tills vattnet försvunnit. Häll över i woken. Häll på buljong och sjud ca 15 minuter under lock.
- Blanda samman mjölk och maizenamjöl. Häll redningen i woken, rör om. Sjud i 2-3 minuter. Rör ner sambal oelek.
- Servera med ris eller kokt potatis.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv