Köttfärspaj med curry
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

Om osötad pajdeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttfärspaj med curry

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 270

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2357 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 16%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 219 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Om osötad pajdeg > Äts ej

...

Skapat av
Matidag

Tillagning

  1. Hacka samman mjöl, matfett och salt. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Ställ degen kallt att vila.
  2. Skölj och strimla purjolök och vitkål fint. Skala och riv äpplena grovt. Värm en stekpanna med matfett och bryn färs och purjolök. Krydda med curry.
  3. Lägg i kål och äpple och krydda med peppar, salt och Tabasco. Tillsätt eventuellt lite vatten. Hetta upp.
  4. Kavla ut degen lagom stor att klä en ugnssäker form. Låt degen gå upp över kanten. Lägg färsfyllningen på degen. Vik ner kanterna och kläm till dem med en gaffel. Strö över riven ost. Grädda pajen i ugn ca 20 minuter tills degen fått färg och osten smält.
  5. Servera pajen varm tillsammans med en grönsallad.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem