Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2440 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 17%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skär fläskfilé i ½ centimeter tjocka skivor. Stek köttet i en panna så det får färg, salta och peppra. Lägg det sedan i en gryta. Skölj ur pannan med vatten och töm över köttet i grytan. Lägg i buljong och grädde och koka i 1 timma. Späd på under tiden så det inte kokar torrt.
- Töm i crème fraîche och redning, koka upp till en tjockare sås. Rör ner osten och låt den smälta. Värm försiktigt efter du lagt i osten. Och rör hela tiden så det inte fastnar i botten.
- Stek champinjoner och vitlök i pannan och töm sedan i grytan. Rör om. Smaka av om mer salt eller peppar behövs. Strö över den hackade persiljan.
- Servera med ris eller potatis.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv