Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1263 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skala och hacka löken. Hetta upp 1 msk olja i stekpannan. Fräs lök och curry tills löken har blivit mjuk, ca 3 minuter.
- Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och vänd dem i mjölet. Tillsätt 1 msk olja i stekpannan. Bryn till köttet är genomstekt, 2-3 minuter på varje sida.
- Tillsätt buljong, kokosmjölk, salt och peppar i pannan. Låt koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda tills den tjocknar lätt, ca 20 minuter.
- Koka ris eller potatis att servera till.
Kockens kommentar
Tips! Man kan byta ut kokosmjölken mot matlagningsgrädde. Strö i så fall kokosflingor över rätten precis innan den serveras.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv